آغاز برنامه کشوری "هر خانه یک پایگاه سلامت"؛ ایدهای که ۵.۵ سال در دولت روی زمین ماند
آیین گسترش کشوری اجرای برنامه "هر خانه یک پایگاه سلامت" توسط وزیر بهداشت اعلام شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ دکتر نمکی طی ارتباط زنده با شبکه خبر اظهار کرد: ما برای اینکه بتوانیم "جامعهمحور" به مسائلمان نگاه کنیم مجبور بودیم سطحی قبل از مرکز بهداشت تعریف کنیم؛ به این صورت که فردی از جنس خانواده به کار گرفته شود؛ بعد از اینکه مصصم شدیم، این ایده ریلگذاری شد. البته این ریلگذاری 5 سال و نیم در دولت تدبیر و امید برجای مانده بود و ما در ادامه این ساختار را مرمت کردیم. این ایده زمانی شکل گرفت که به همراه دکتر جمشیدی برای بررسی مسائل بهداشتی به کربلا رفته بودیم در مسیر کربلا و نجف به این فکر افتادیم که از درون خانوادهها فردی را به عنوان رابط اصلی وزارت بهداشت در نظام ارائه خدمات انتخاب کنیم تا بتوانیم از این طریق انجام وظیفه کنیم.
وی افزود: این طرح به صورت پایلوت در سمنان، قزوین و کاشان وهمدان کشور به اجرا درآمد و قرار بود در 12 اسفند در سطح ملی شروع به کار کند که ناگهان با توفان کوید 19 مواجه شدیم که ایران و جهان را دربرگرفت؛ ما با همت عزیزان توانستیم این موج را مهار کنیم؛ 3 ماه شبانه روز من، معاونین وزارت بهداشت و رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی درگیر این مسئله بودیم در نتیجه ما 12 خرداد را برای افتتاح این زیرساخت مهم انتخاب کردیم.
نمکی تصریح کرد: اگر در هر خانه یک پایگاه سلامت داشته باشیم، 20 میلیون سفیر سلامت خواهیم داشت که عمدتاً خانمها محور این حرکت خواهند بود، این بزرگترین ابزار ما در اجرای مقاصد ملی خواهد بود. در این صورت اگر حتی در فصل پاییز کوید 19 یا آنفلولانزا به کشور بازگردد ما 20 میلیون سفیر سلامت خواهیم داشت که در کنترل، تغذیه، بازتوانی و نگهداری از اعضای خانواده و افراد مسن نقش موثر خواهند داشت؛ به علت اینکه این طرح مربوط به خانواده است آن را با نام حضرت فاطمه زهرا(س) آغاز میکنیم و امیدواریم به برکت اسم ایشان بتوانیم در این راه موفق باشیم.
تاکید وزارت بهداشت بر اجرای طرح پزشک خانواده و پرونده الکترونیک سلامتتوصیههای وزارت بهداشت برای حضور صد درصدی کارکنان در اداراتتاکید وزارت بهداشت بر اجرای طرح پزشک خانواده و پرونده الکترونیک سلام
انتهای پیام/