باید توجه کرد که وضعیت وزن افراد هم یکی از عواملی است که در ریسک ابتلا به کرونا دخیل است.
افرادی که دچار چاقی هستند نسبت به بزرگسالان با وزن سالم، بیشتر مستعد ابتلا به COVID-۱۹ شدید و مرگ و میر ناشی از آن هستند.
تغذیه یکی از عوامل بسیار مهمی است که سطح پاسخ ایمنی را تعیین می کند و تغذیه خوب در حمایت از پاسخ ایمنی مهم است. ایمنی ممکن است در افراد مسن، به ویژه درافرادی که ضعیف هستند و در افرادی که مبتلا به اضافه وزن هستند، در افرادی که سوءتغذیه و کمبود ریزمغذی دارند، مختل شود. اختلالات ایمنی مرتبط با سوءتغذیه، حساسیت به عفونت را افزایش میدهد و به عفونتها اجازه میدهد تا شدیدتر و حتی کشنده شوند.
تغذیه خوب همچنین در ترویج باکتری های مفید متنوع روده، مهم است که به نوبه خود از سیستم ایمنی بدن حمایت می کند.
باید توجه داشت بیماری های غیر واگیر (NCD) حدود ۷۰ درصد از کل مرگ و میرها رادر سراسر جهان تشکیل می دهند. حال کرونا بر توانایی مقابله با بیماری های غیرواگیربه دلیل اختلالاتی که در خدمات بهداشتی در کشورهای سراسر جهان ایجاد کرده، تأثیر گذاشته است.
باید توجه کرد که تغذیه سالم به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند و برعکس، فقدان یک رژیم غذایی سالم می تواند منجر به تضعیف ایمنی ذاتی و اکتسابی شود و فرد رامستعد ابتلا به عفونت ها کند. با این حال، می توان با اصلاح الگوی غذایی سیستم ایمنی را تقویت کرد. راهنمای الزامات سلامت مرتبط با سیستم ایمنی، ویتامین ها وعناصر کمیاب خاصی مانند روی، آهن، سلنیوم و مس را برای نقش آن ها در عملکردسیستم ایمنی شناسایی کرده است.
بررسی ریزمغذیها و تأثیر آنها بر سیستم ایمنی، نقش ویتامینهای C و D و روی را در تقویت حمایت ایمنی و کاهش خطر عفونتها نشان میدهد.
بنابراین، مصرف یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی برای حمایت از سیستم ایمنی و مقابله با عوامل بیماری زا عاقلانه است.
تغذیه نامناسب، مقادیر کافی از مواد مغذی مورد نیاز سیستم ایمنی را برای عملکردخوب فراهم نمی کند و این امر به افزایش
حساسیت به عفونت و ناتوانی در مبارزه با ویروس ها و باکتری های وارد شده به بدن، منجر می شود. در این رابطه نقش
ریزمغذی ها در حمایت از سیستم ایمنی به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است.