ارگانیک راستین و اصولی در منطقه و برای سهم 1 درصدی از تجارت بین الملل ارگانیک که به بیش از 120 میلیارد یورو
در سال رسیده و حتی اروپا قرار است از متوسط 10 درصد به 25 درصد تهیه و تامین بازار سال 2030 برسد، تسریع در
ساختارسازی لازم و اصولی برای تحقیق و توسعه ارگانیک قبل از ترویج آن ضروری است و برنامه راهبردی مصوب و
ابلاغی 13 اسفند 1390 کماکان ظرفیت پیگیری دارد
آوا البرز،محمدرضا رضاپناه در گفتوگو با خبرنگار سرویس کشاورزی سپهرغرب با اشاره به مشکلاتی که درصادرات برخی محصولات کشاورزی کشور بهوجود آمد، عنوان کرد: اگرچه در این زمینه مشکلاتی از سوی دیگرکشورها ایجاد شده است که میتواند از طیف بهانه حق تا توطئه نابهحق دستهبندی شوند، اما باید بپذیریم که بخشی از این موارد به کشور ما هم برمیگردد و نظام تولید و صادرات درست کاملی نساختهایم.
وی با تأکید بر اینکه باید نقاط ضعف تولید محصولات کشاورزی تا فرآیند صادرات را بشناسیم، اظهار کرد: با نظام
درست تولید و صادرات محصولات کشاورزی فاصله داریم که باید آن را روشن، تبیین و با نظمآفرینی شایسته،
حل کنیم.
مدیر قطب علمی کشاورزی ارگانیک ادامه داد: باید نظام تولید منظمی که در آن حفظ سلامت غذا، محیط زیست،
سلامت روحی، جسمی و روانی مردم را تضمین میکند، در دستور کار قرار گیرد؛ بدینترتیب باید نظام سلامت غذا
را ساخت والگوهای بهینه مثل نظمآفرینی درست ارگانیک را تشویق کنیم.
وی تصریح کرد: توجه به تحقیق و توسعه و از طرفی توانایی تولید با روشهای متنوع مبتنی بر روشهای درست ارگانیک، کنترل بیولوژیک، کودهای سبز، کودهای بیولوژیک و کاهش مصرف سموم باید در دستور کار باشد و از تولیدهای خاص در این عرصه نیز حمایت شود.
پلهپله نظام سلامت غذاییمان را درست کنیم
عضو شورای بینالمللی تحقیقات و نوآوری ارگانیک با بیان اینکه بهراستی باید دید آیا ما از محصولات ارگانیک حمایت و کشاورزان را به این سمتوسو تشویق کردهایم؟ گفت: برای چنین روندی نیاز به برنامهریزی کوتاهمدت، بلندمدت و میانمدت است؛ باید کاری کنیم که پلهپله نظام سلامت غذاییمان را درست کنیم.
رضاپناه خاطرنشان کرد: البته 20 هزار هکتار از مراتع و حدود 40 هزار هکتار از مناطقِ تحت پوشش تولید عسل ارگانیک و حدود 10 هزار هکتار از اراضی شبه جنگلی ارگانیک، دارای گواهی هستند و تقریباً در همه استانها نمونههای ارگانیک وجود دارد.
سیبزمینیهای ارگانیک تولید نمیشود و اگر تولید میشود، بسیار اندک است
رضاپناه ادامه داد: البته اخبار نگرانکنندهای از استفاده از سموم مجاز و غیرمجاز در سیبزمینی نیز وجود دارد که تهدید دیگری برای این تولید محسوب میشود که در روزی که انتظار آن را نداریم و هنوز ساختار رصد از مزرعه تا سفره را نساختهایم، سر باز خواهد کرد.
بیشتربخوانید:
- مذاکرات برجام طی هفته های آینده به پایان می رسد؟
- گامی دیگر بسوی اعتلای مسئولیت پذیری اجتماعی : اعتلای سلامت غذا