رتبه ایران در بین اقتصادهای بزرگ جهان تا سه سال دیگر ارتقا خواهد یافت.
به گزارش ایسنا، مرکز مطالعات اقتصادی و بازرگانی لندن در گزارشی به بررسی وضعیت اقتصادی کشورهای جهان در سال های پیش رو پرداخت. این موسسه چشم انداز رشد اقتصادی را در سال ۲۰۲۰ بسیار بهتر از سال ۲۰۱۹ ارزیابی کرده و افزوده است که روابط تجاری بین کشورهای آسیایی با کشورهای اروپایی به دنبال پروژه جاده و کمربند چین تقویت خواهد شد. طبق پیشبینی این موسسه، چین در سال ۲۰۳۴ از آمریکا سبقت گرفته و به بزرگترین اقتصاد جهان تبدیل خواهد شد.
وضعیت اقتصاد ایران
طبق اعلام این مرکز انگلیسی، اقتصاد ایران در سال ۲۰۱۹ بالاتر از اتریش و نیجریه و پایینتر از بلژیک و سوئد، بیست وششمین اقتصاد بزرگ جهان بوده است. هر چند با توجه به رشد منفی سال ۲۰۱۹ اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۰ احتمالا با یک رتبه نزول به بیست و هفتمین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل خواهد شد اما با از سرگیری رشد مثبت اقتصادی در سال جاری، ایران در سال ۲۰۲۱ به بیست و پنجمین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل خواهد شد.
چین در تعقیب سایه به سایه آمریکا
هر چند آمریکا کماکان در یک دهه آینده نیز بزرگ ترین اقتصاد جهان باقی مانده است اما این کشور طبق پیشبینی مرکز مطالعات اقتصادی و بازرگانی لندن در سال ۲۰۳۴ جای خود را به چین خواهد داد. طبق پیش بینی این موسسه، هند نیز درآن سال جای ژاپن را به عنوان سومین اقتصاد بزرگ جهان خواهد گرفت و آلمان، انگلیس و فرانسه در رتبه های پنجم تا هفتم بزرگترین اقتصادهای جهان قرار خواهند گرفت.
وضعیت کشورهای منطقه
عربستان که در حال حاضر تنها کشور عربی عضو گروه ۲۰ است تا سال ۲۰۳۴ از جمع ۲۰ اقتصاد بزرگ جهان خارج خواهد شد. برخلاف عربستان، ترکیه کماکان تا سه سالآینده و هم چنین تا سال ۲۰۳۴ به عنوان هفدهمین اقتصاد بزرگ جهان معرفی شده است. روسیه نیز کم و بیش جایگاه خود را حفظ خواهد کرد و دوازدهمین اقتصاد بزرگ جهان در سه سالآینده خواهد بود. دیگر کشور همسایه یعنی امارات در حال حاضر سی و یکمین اقتصاد بزرگ جهان معرفی شده اما تا سال ۲۰۳۴ این کشور به جایگاه سی و چهارم تنزل پیدا خواهد کرد.
انتهای پیام