حتی اگر عاشق پنیر هم هستید؛ گاهی اوقات باید در خوردن آن تجدید نظر کنید. آیا میدانستید که 65 درصد مردم در هضم لاکتوز دچار مشکل و ضعف هستندو این موضوع از بعد از نوزادی با آن ها همراه است؟ حتی اگر مقاوم به لاکتوز نباشید یا به آن حساسیتی نداشته باشید هم؛ گاهی اوقات بدن تان نمی تواند پنیر را به دلایل مختلف هضم کند.
دهانتان ورم می کند، می سوزد یا می خارد
آلرژی به شیر گاو یکی از رایج ترین آلرژی های غذایی در بین جوانان محسوب می شود. اگر بعد از خوردن شیر متوجه هر گونه خارش، سوزش و ورم در اطراف زبان، گلو یا لب های تان شدید، احتمالا به آن آلرژی دارید. پروتئین موجود در پنیر ممکن است به پادتن ها بچسبد و دفاع سیستم ایمنی را تحریک کند. دیگر علائم آلرژی به شیر گاو شامل موارد زیر است:
- خس خس سینه
- کهیر
- مشکلات تنفسی
گاهی اوقات این علایم خطرناک می شوند و نیاز به مراجعه سریع به پزشک دارند و ممکن است در این شرایط، متخصص برایتان آنتی هیستامین تجویز کند تا واکنش آلرژیک بهبود پیدا کند.
احساس نفخ
اگر بعد از خوردن پنیر ناراحتی هایی در شکم تان مانند نفخ گاز، معده یا اسهال پیدا کردید، احتمالاً بدنتان مقاوم به لاکتور شد یا به آن حساسیت دارد که معمولا 30 دقیقه یا دو ساعت بعد از خوردن پنیر اتفاق می افتد. انقباضات شکمی و اسهال دیگر علائم هشدار دهنده ای هستند که باید حواس تان را جمع کنید.
چروک و پیری پوست
طبق مطالعات ، هورمون های موجود در شیر ممکن است باعث تحریک تولید سبوم شوند که پوست چرب، کثیفی منافذ پوست و آکنه را به وجود می آورد؛ بنابراین اگر احساس کردید که این مشکلات پوستی به خاطر رژیم غذایی است، سعی کنید مصرف پنیرتان را کم کنید تا ببینید وضعیت تان بهبود پیدا می کند یا خیر. بسیار مهم است که با متخصص پوست صحبت کنید و شرایط تان را برایش توضیح دهید تا ببیند که این اتفاق به خاطر مصرف پنیر و لبنیات است یا چیز دیگر.
یبوست
طبق مطالعات لبنیات علت رایج یبوست است. در حقیقت مطالعه ای در سال 2013 به این نتیجه
رسیدند که یبوست در خیلی از کودکان زمانی اتفاق می افتد که شیر گاو را جایگزین شیرسویا می کنند.
پنیر یک ماده مغذی است؛ اما گاهی اوقات به خاطر وجودِ پروتئین عاملی برای کاهش حرکات
روده است و چربی بالا و فیبر کم در آن باعث یبوست می شود.
سوء هاضمه
مطالعه ای دیگر در سال 2012 نشان داد افرادی که شیر گاو را از رژیم غذایی فرزندشان حذف کرده اند، کودکشان کم تر به رفلاکس اسید معده دچار شدند.
اگر خودتان هم رفلاکس اسید و مقاومت به لاکتوز دارید، احتمالا بعد از خوردن پنیر دچار سوء هاضمه می شوید؛ مخصوصا اگر مقدار زیادی از آن بخورید.
علت هم نه تنها چربی بالای لبنیات است؛ بلکه ماهیچه اسفنکتر در حالت استراحت اسید بیشتری
به سمت بالامی فرستد و این باعث سوء هاضمه خواهد شد.
بخوانید…
- این قسمت گوجه فرنگی و سیب زمینی و بادمجان و سیب سم سیانور دارد
- این کارها باعث بروز میخچه می شود
- با این کار هرگز کم آبی نمی گیرید
- دانه ضد آلرژی و ضد التهاب