روایت "خاله نرگس" از غربت کودک در تلویزیون/ بچهها را نمیشناسند و برنامه میسازند
آزاده آلایوب معتقد است: کودک در تلویزیون غریب است؛ یعنی این بچهها را نمیشناسیم از نیازمندیهایشان خبر نداریم و برایشان برنامه میسازیم.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، اولین خاله کودکانِ تلویزیون این روزها کمکارتر اما دغدغهمندتر و دلسوزتر است. آزاده آلایوب اولینبار به عنوان "خاله نرگس" در صداوسیما مطرح شد. وقتی با او صحبت میکنیم آنقدر نگران است که از دستاندرکاران میخواهد دلسوزانهتر و عاشقانهتر برای کودکان برنامه بسازند. ناراحت است وقتی میبیند کودکان بیشتر انیمیشنهای خارجی میبینند و قهرمانانشان کاراکترهای کارتونهای خارجیاند.
این روزها آیتمهای نمایشی "کرونا" برای کودکان از شبکههای مختلف (دو، نسیم، نمایش، کودک و…) روی آنتن میرود که جنبههای توصیهای نمایشی همراه با عروسکی به نام "با صفا" و دایی چپول (داود منفرد) دارد. خالهنرگس را با این کلیپهای نمایشی و میهمانی برنامه "بیانتها" شبکه نسیم دیدیم. چندباری هم در شبکه هدهد برنامههایی تک و توک اجرا کرده که به قولِ خودش در مواجهه با کرونا، آن پروژهها متوقف شده و با بهتر شدن شرایط دوباره آن برنامهها سر و شکل خواهند گرفت.
آزاده آلایوب به خبرنگار خبرگزاری تسنیم گفت: پیشنهادهای مختلفی داشتم که به دلیل فضای کرونایی، محقق نشد و منتظریم شرایط بهتر شود تا دوباره بتوانیم برای کودکان برنامههای نمایشی و غیرنمایشی مناسبی داشته باشیم. این آیتمهای نمایشی کرونایی تجربه خوبی بود که میتوان در قالبهای دیگر و مؤثرتر ساخته شوند؛ زیرا اینگونه آیتمها و برنامهها نیاز به کنداکتور خاصی ندارند و هر شبکه در فواصل برنامه میتواند پخش کند. بازخوردها میگویند بهتر دیده شد.
وی با اشاره به ساخت برنامههای کوتاه مؤثر برای کودکان افزود: دوست دارم به سبک و سیاق آیتمهای کوتاه کرونایی که زمان کمتری دارند و پیامهای مهمی را انتقال میدهند، برنامهسازی کنم. اینطور کارها تأثیرگذارند. کودکان در برنامههای 50، 60 دقیقهای دوام نمیآورند و همه پیامهای این دست از برنامهها منتقل نمیشود. اما وقتی در زمان کوتاه برنامهسازی میکنید، نیاز به کنترل ریتم و خلاقیت بالا دارید. در تایم کوتاه برنامهسازی میتوان به کودکان مهارت اجتماعی یاد داد. ما در این آیتمهای کرونایی درباره موضوعات مختلفی مانند اهمیت ماسک زدن، سفر نرفتن در روزهای کرونایی و حتی نوع انتخاب بازی کودکان در این ایام صحبت کردیم. حتی در این مجالِ برنامهسازی، به کودکان و خانوادههایشان گفتیم که دلتان تنگ شده، تماس تصویری داشته باشید و اگر بزرگترها رعایت نکردند، شما رعایت کنید.
آلایوب با نگاهی به برنامهها و اتفاقات کودکانه تلویزیون گفت: امروز ما نیاز داریم مثل گذشته برای کودکان سریالها، فیلمها و برنامههایی بسازیم که دربارهاش حرف بزنند. اصطلاحاً سر زبانها باشیم! در همه عرصهها بتواند حرفی برای گفتن داشته باشد و هم مردم به خاطرِ آن برنامه یا سریال نمایشی، به سراغ فضای مجازی و بسترهای رسانهای دیگر نروند؛ کودکانههای تلویزیون را ببینند؛ زیرا سلامتِ دیداری و شنیداری کودکان در خطر است و باید به فکر کودکان باشیم.
وی اضافه کرد: در این روزها هم میتوان با کودکان برنامه داشت و مثلِ برخی از برنامههای بزرگسالان، میهمان را آنلاین در برنامه داشته باشیم؛ در واقع کودکان به صورت آنلاین میهمان آن برنامه باشند تا سلامتیشان به خطر نیفتد. همچنان با مشکل کرونا مواجهیم و برای نگاهداشتن کودکان در منزل، باید برایشان برنامههای خوبی تدارک دیده شود.
«خاله نرگس» کودکان با اشاره به اینکه دوست دارم برنامهسازی کنم اما باید اسپانسر داشته باشم، تأکید کرد: من هدفم دیده شدن نیست، برای کودکان دغدغهدارم و نگرانم؛ دوست دارم برنامهسازی کنم اما من هم باید اسپانسر داشته باشم. پیشنهاد کار بزرگسالانه و نوجوانانه هم داشتهام اما کودکان برایم اهمیت دارند و حالم با آنها خوب است.
رو در رو با صدای آشنا و گرم رادیو/ بهروز رضوی: کاش به تلویزیون نیامده بودمچرا لطمه قطع شبکههای خارجی تلویزیون سنگین است؟اخبار تلویزیون| از پرمخاطبترین برنامه تلویزیون تا پخش سریال "همسران" و "حلقه سبز" حاتمیکیا
وی در خصوص ورود به بازیگری نیز توضیح داد: بازیگری را دوست دارم اما کارهایی که برای مردم اهمیت داشته باشند مثل کار با کارگردانان بزرگی همچون ابراهیم حاتمیکیا. دوست دارم آنجا هم دغدغهمند باشم و هر کاری نکنم.
آلایوب در پایان درباره شرایط برنامهسازی برای کودک در تلویزیون گفت: کودک الان در تلویزیون خیلی غریب است. یعنی از نیازمندیهایشان خبر نداریم و آنها را نمیشناسیم و برایشان برنامه و سریال میسازیم. این است که برنامهها عمدتاً تأثیرگذار نیستند و سر زبانها نمیافتند. خیلی وقتها عاشقشان نیستیم و برایشان کار میکنیم. من دغدغهام بچهها هستند و دوست دارم خیلی چیزها به آنها آموزش داده شود.
انتهای پیام/