تحلیلگر آمریکایی روزنامه یواسای تودی، در مطلبی به دولت این کشور توصیه کرد به دنبال تشدید وخامت اوضاع برای نظامیان آمریکا در عراق و کلیت خاورمیانه، زمان آن رسیده که این نیروها منطقه را ترک کنند.
به گزارش ایسنا، بنجامین اچ.فریدمن، مدیر سیاسی در انستیتو اولویتهای دفاعی آمریکا در تحلیلی در نشریه یواسای تودی نوشت: با افزایش تبعات مستقیم اقدامات آمریکا در عراق احتمال حملات گروههای مختلف از جمله نیروهای بسیج مردمی عراق علیه نظامیان آمریکا و دیگر پرسنل این کشور افزایش یافته است. این وضعیت با توجه به جنگ طلبی دولت دونالد ترامپ میتواند یک نزاع کلیتری را با ایران در پی داشته باشد. نیروهای آمریکایی باید تا همین الان خاک عراق را ترک کرده باشند. به مجرد شکست به اصطلاح خلافت گروه تروریستی داعش در منطقه، مأموریت نظامی آمریکا در آنجا تیره و مبهم است.
بعد از آنکه دولت دونالد ترامپ، آمریکا را از توافق هستهای برجام با ایران خارج ساخته و فشارهای اقتصادی را بر این کشور تشدید کرد نیروهای آمریکایی در منطقه تبدیل به یک قطب جذب دردسر و طعمهای برای یک جنگ فاجعهبار شدند تا اینکه بخواهند به عنوان ابزارهای امنیتی آمریکا مطرح باشند.
در پی حمله پهپادی آمریکا که باعث به شهادت رسیدن سردار قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، معاون نیروهای بسیج مردمی عراق و چند تن از همراهانشان شد، مستقر ساختن نیروهای آمریکایی در عراق حتی نسبت به قبل نیز امری شکنندهتر است. هم اکنون این احتمال وجود دارد که بسیاری از نیروهای بسیج مردمی عراق که عمدتا متشکل از نیروهای شیعه بوده و برخی برآوردها تعداد آنها را ۵۰۰ هزار نیرو میدادند و در سالهای اخیر به جنگ با داعش همچون سردار سلیمانی کمک کردند، هم اکنون قیام علیه نیروهای آمریکایی را به ویژه در صورت تداوم حضور این نیروها در عراق به رغم مطالبه خارج شدن آنها توسط دولت بغداد، آغاز کنند.
این تحلیلگر ادامه داده است: این نیروهای شبه نظامی صرف نظر از اینکه چه کیفیتی دارند با توجه به نیروی انسانی بالای آنها، یک تهدید قابل توجه به حساب میآیند.
هم اکنون خشم مردمی از آمریکا در عراق نه فقط از بابت حمله پهپادی اخیر و حملات هوایی چند روز قبل از آن بلکه نشأت گرفته از اشغالگری ناشیانه این کشور توسط آمریکا و جنگ داخلی متعاقب آن غیرقابل اجتناب است. این وضعیت کار را برای آنکه هر گونه دولتی در عراق بخواهد از حضور نظامیان آمریکا حمایت کرده و یا جلوی مقاومت شیعیان در برابر نیروهای آمریکایی را بگیرد، دشوار میسازد.
احتمالا دور خشونتها علیه نیروهای آمریکایی در عراق صرفا محدود به این نقطه از منطقه نخواهد شد. مقامهای دولت ترامپ مدعی شدند که هر گونه حملات شبه نظامیان در عراق علیه خود را از ناحیه ایران قلمداد میکنند. در حالی که اصلا مشخص نیست که آیا آنها دستور تهران را اجابت میکنند یا خیر. با این حال این نیروها هر چند به صورت غیرعمد شرایطی را به وجود آوردند که خطرات علیه نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه افزایش یافته و ممکن است سبب شود که آنها به جنگی با ایران کشیده شوند. این البته سیاستهای ما بوده که ما را به این ورطه کشانده است. هیچ یک از اهداف امنیتی آمریکا این خطرات را توجیه نمیکنند.
این ایده که نیروهای آمریکایی باید برای شکست دادن باقی ماندههای گروه داعش همچنان در عراق باقی بمانند اراده آشکار عراقیها برای آنکه این کار را خودشان انجام دهند، نادیده میگیرد. همچنین این ایده این درس تاریخی را که نیروهای آمریکایی همواره به تحریک از سرگیری شورشهای عوامل شبه نظامی به جای فروخواباندن آنها کمک کردهاند، به ذهن متبادر میسازد. ادامه مأموریت نظامی در عراق حتی اگر دربردارنده ریسک یک جنگ زیانبار گسترده با ایران نباشد، یک ایده بد است.
آمریکا به جای اعزام نیروهای بیشتر خود به منطقه برای اضافه شدن آنها به نیروهای قبلی در وضعیت آسیبپذیر باید نیروهایش را از عراق خارج کند و خروجش از کلیت منطقه را آغاز کند. همان طور که تحولات دو هفته گذشته این موضوع را برجسته کردند، پراکندهسازی نیروهای آمریکایی در منطقه هیچ دستاورد مفیدی در پی نداشته و عاملی برای کشیده شدن آمریکا به یک جنگ غیرضروری دیگر هستند.
انتهای پیام