مشروط کردن پرداخت یارانه نوزادان توسط دولت در جهت تشویق به فرزندآوری است؟
هیئت دولت روز گذشته پرداخت یارانه نوزادان را مشروط کرد، این اقدام چه تاثیری بر روند رشد جمعیت و فرزندآوری خواهد داشت؟
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، عصر روز گذشته (یکشنبه 11 خرداد) هیئت دولت در جلسه خود به ریاست حجتالاسلام حسن روحانی مصوباتی متعددی از جمله چند مصوبه درباره آیین نامه منابع و مصارف یارانهها داشت.
در بخشی از آییننامههای اجرایی منابع و مصارف هدفمندی یارانهها آمده است: "ضمنا موالید جدید صرفاً با تأیید وزارت تعاون و در صورت وجود منابع به تشخیص سازمان هدفمندی یارانه ها مشمول دریافت یارانه خواهند بود."
متن کامل این مصوبه را اینجا بخوانید
امام خامنهای طی سالیان گذشته تأکیدهای مکرر و ویژهای به مسئولین و مردم درخصوص رشد جمعیت و فرزندآوری داشتهاند.
ایشان در فروردین سال گذشته در دیدار زوجهای جوان فرمودند: این حدیثی که من خواندم از قول پیغمبر اکرم که «تَناکَحوا تَناسَلوا تَکثُروا»، خدای متعال از مسلمانها خواسته که زیاد بشوند، افزایش پیدا کنند. واقعاً هم این جور است که اگر چنانچه عدد ملّت مسلمان -حالا در یک کشور اسلامی مثل کشور ایران یا در فضای اسلامی مثل امّت اسلامی- زیاد باشد، این زمینه و امکان برای رشد و تعالی در آنها وجود دارد؛ یعنی وقتی که عدّه زیاد است، افراد صالح در آن قهراً زیادترند، تواناییها قهراً بیشتر است، نیروی انسانی قهراً راقیتر است؛ این چون طبیعی است اگر چنانچه جمعیّت زیاد باشد.
"جمعیّت کم، مقهور واقع میشود. امروز در دنیا آن کشورهایی که جمعیّتهای زیادی دارند، به برکت آن به خیلی امکانات دست یافتهاند؛ چین یک نمونه است، هند یک نمونه است؛ با اینکه مشکلاتی هم دارند امّا در عین حال خود این جمعیّت زیاد به عنوان یک ارزش اجتماعی، ارزش سیاسی، یک ارزش بینالمللی برای آنها توانسته موفّقیّتهایی را به وجود بیاورد. بنا بر این نسل باید افزایش پیدا کند؛ اینکه من تکرار میکنم، تأکید میکنم، به خاطر این است.
و البتّه امروز در کشور ما مردم گوش میکنند، حرفی ندارند؛ آن کسانی که این حرف به آنها میرسد، حرفی ندارند و گوش میکنند منتها مسئولینی که بایستی عملاً دنبال کنند و زمینهها را فراهم کنند، آن کار لازم را انجام نمیدهند. البتّه مسئولین [رده] بالا میگویند قبول داریم امّا مسئولین میانی درست عمل نمیکنند؛ به هر حال افزایش فرزند باید به صورت یک فرهنگ دربیاید. شما ببینید، در بعضی از کشورهای غربی ــ مثلاً در آمریکا ــ خانوادهای پانزده تا بچّه دارند، بیست تا بچّه دارند و از این قبیل، تشویق [هم] میشوند و هیچ کس مذمّتشان نمیکند. امّا نوبت به کشور ما که میرسد، این طرف قضیّه تشویق میشود، [یعنی] کمفرزندی و مانند اینها. بنابراین این هم یک نکته است که انشاءاللّه باید مورد توجّه باشد".
سوال اینجاست که با وجود تاکید رهبر معظم انقلاب درباره رشد جمعیت و ابلاغ سیاستهای کلی خانواده که توسط ایشان در سال 1395 انجام شد و همچنین پیش بینی کارشناسان حوزه جمعیتپژوهی نسبت به حرکت جمعیت ایران بهسوی پیری، این اقدام دولت چه تأثیری در روند ازدواج، فرزندآوری و در نهایت رشد جمعیت خواهد داشت.
انتهای پیام/