براساس مطالعات اپیدمیولوژیک مصرف میوه و سبزیجات و مواد غذایی بدون فرآوری بهترین راه حفاظت در برابر بیماریهایی ناشی از استرس اکسیداتیو می باشد.
در این مطلب قرار است چیزهایی درباره منابع گیاهی آنتی اکسیدان بگوییم.
مصرف میوه و سبزیجات و همچنین غلات و مغزها با کاهش ریسک خطر ابتلا به بیماریهای مزمن در ارتباط بوده و توجه محققان را به ترکیبات شیمیایی گیاهان معطوف داشته است.
امروزه ترکیبات طبیعی به عنوان یکی از مهمترین منابع آنتی اکسیدانی شناخته شده اند.
گیاهان و ادویه جات منابعی غنی از ترکیبات آنتی اکسیدان بوده و علاوه بر رنگ، عطر و طعم دهندگی، به عنوان نگهدارنده نیز در غذاها و نوشیدنی ها مورد استفاده قرار می گیرند.
نقش اصلی اثر حفاظتی گیاهان، مربوط به ترکیبات آنتیاکسیدانی آنهاست که شامل ترکیبات فنلی، فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها ، مشتقات بنزوئیک اسید، استیلبنها ، پروآنتوسیانیدینها، کومارینها ، لیگنانها و لیگنینها می باشند.
دردهه اخیر تحقیقات فراوانی بر روی خاصیت آنتی اکسیدانی گیاهان انجام شده است. همچنین بررسی های علمی بر روی گیاهان معطر حاوی اسانس و ادویه جات مانندزردچوبه، آویشن، زوفا، سرخارگل، زنجبیل نشان دهنده خاصیت آنتی اکسیدانی بالای آنها می باشد.
بخوانید…
- احتمال اجباری شدن ماسک با گسترش سویه جدید کووید
- هشدار زرد هواشناسی برای ۲۸ تا ۳۰ مرداد
- ووشو قهرمانی جوانان آسیا؛ نماینده دختران ایران قهرمان شد
- کشف بیش از ۱۰۶ کیلوگرم تریاک از بار لیموترش
- جوان طالقانی از زمین های بایر محصول برداشت می کند
- جمع آوری بیلبوردهای تبلیغات پیش فروش خودرو در استان البرز با دستور دادستان کرج
- فینالیست شدن تنیسورهای ایران در تور جهانی
- برگزاری یکصد و هفدهمین مجمع شهرداران کلانشهرهای کشور
- بازنگری اساسنامه برخی از سازمان های شهرداری تصویب شد