• امروز : دوشنبه, ۲۳ مهر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 14 October - 2024
کل اخبار 32617اخبار امروز : 0
3

هرگز به چای پررنگ لب نزنید

  • کد خبر : 139148
  • ۱۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۲
هرگز به چای پررنگ لب نزنید

سمیرا ربیعی با بیان اینکه چای حاوی میزان بالای کافئین است، گفت: هر چه چای مصرفی پررنگ‌تر یا به اصطلاح غلیظ‌تر باشد، میزان کافئین دریافتی بیشتر می‌شود.  کافئین، یک ماده شیمیایی خوراکی است که در دو فرم طبیعی و سنتتیک (مصنوعی) یافت می‌شود. وی افزود: فرم طبیعی کافئین در بسیاری از گیاهان از جمله قهوه، […]

سمیرا ربیعی با بیان اینکه چای حاوی میزان بالای کافئین است، گفت:
هر چه چای مصرفی پررنگ‌تر یا به اصطلاح غلیظ‌تر باشد، میزان کافئین دریافتی بیشتر می‌شود.
 کافئین، یک ماده شیمیایی خوراکی است که در دو فرم طبیعی و سنتتیک (مصنوعی) یافت می‌شود.
وی افزود:
فرم طبیعی کافئین در بسیاری از گیاهان از جمله قهوه، دانه‌های کاکائو و برگ‌های چای وجود دارد
و فرم مصنوعی آن در نوشیدنی‌ها و نوشابه‌های انرژی‌زا یافت می‌شود.
این استادیار دانشگاه با اشاره به اثرات کافئین بر بدن، گفت:
کافئین، مدر یا ادرار آور است؛ بنابراین نوشیدن چای پررنگ، باعث اتلاف آب بدن می شود و فرد را با مشکل یبوست رو در رو می‌کند.
ربیعی کافئین را موجب افزایش ضربان قلب و فشار خون برشمرد و خاطرنشان کرد:
نوشیدن چای پررنگ باعث سوزش در ناحیه قفسه سینه و قلب فرد می‌شود.
این دکترای تخصصی علوم تغذیه با بیان این که کافئین با جذب آهن غذا تداخل دارد، اظهار کرد:
چای مصرفی هر قدر پررنگ‌تر باشد، شدت این تداخل بیشتر می‌شود.

او در ادامه توصیه کرد:

افراد مبتلا به کم‌خونی ناشی از فقر آهن، نوشیدن چای پررنگ را ترک و یا مصرف آن را به یک ساعت قبل یا بعد از غذای حاوی منابع آهن موکول کنند.

تاثیر منفی کافئین بر جذب آهن، صرفاً مربوط به منابع گیاهی آهن نظیر آهن موجود در اسفناج می‌شود و

نه منابع حیوانی آن نظیر آهن موجود در گوشت قرمز؛ بنابراین این موضوع باید مورد توجه گیاهخواران قرار گیرد.

وی با اشاره به این که کافئین سطح هوشیاری را بالا می‌برد، گفت:

شاید این عملکرد کافئین مطلوب به نظر برسد، ولی در واقع، نوشیدن چای پررنگ در شب به خصوص ساعات پایانی شب،

منجر به بی‌قراری و بی‌خوابی می شود و در درازمدت نیز سطح اضطراب را افزایش می‌دهد.

وی تاکید کرد:

افراد دارای سابقه مشکلات قلبی، خانم‌های باردار، مبتلایان به ریفلاکس (سوزش سردل، ترش کردن)

و افراد مبتلا به سنگ‌ کلیوی و… باید از نوشیدن چای پررنگ خودداری و یا مصرف آن را محدود کنند.

بخوانید…
لینک کوتاه : https://30news.ir/?p=139148

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.