گزارش| رنج گرما با هفتهها بیآبی در فشافویه / استفاده آب در مصارف صنعتی زندگی مردم را سخت کرده است
افزایش ساختوسازها و در کنار آن احداث شهرکهای صنعتی طی سالهای گذشته سبب ایجاد قطعیهای مکرر آب در بخش فشافویه شهرستان ری شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ری، بخش فشافویه شهرستان ری این روزها با اُفت شدید فشار آب و در برخی ساعات با قطعی آب مواجه است که بنا به آنچه مسئولان اظهار میکنند دلیلی اصلی آن افزایش جمعیت و افزایش ساخت و سازها و انشعابات غیرمجاز در روستاهاست که با افزایش بیرویه آن در سال جاری و همچنین افزایش دما در روزهای اخیر، مصرف آن تشدید شده است.
در این راستا از هفته گذشته به دلیل افزایش مصرف و بار زیاد، تعدادی از چاهها از مدار خارج شده و در حال حاضر تعمیر و احیای یک حلقه چاه در حال انجام است و همچنین عملیات ایجاد یک حلقه چاه دیگر نیز در دستور کار قرار دارد با این وجود بیآبی رنجی است که مردم جنوب پایتخت این روزها با آن دست و پنجه نرم میکنند.
مصارف صنعتی عمق چاههای آب فشافویه را به بیش از 200 متر رسانده است
علیرضا زند کریمخانی رئیس شورای اسلامی شهر حسنآباد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم معتقد است که این مشکل ناشی از عدم طراحی زیرساخت موردنیاز برای شهرک صنعتی است زیرا چاههای آب حسن آباد در سالهای گذشته عمق 70 تا 80 متر داشته اما در حال حاضر به دلیل خالی شدن سفرههای آب زیرزمینی و مصارف صنعتی عمق چاهها به بیش از 200 متر رسیده است.
وی با اشاره به پیگیریهای صورت گرفته به منظور مطالبه حق مردم فشافویه تصریح کرد: یکی از فلسفههای وجودی شوراها تسهیل در کار میان مردم و مسئولان و انعکاس مشکلات مردم است اما پس از گذشت چندین دوره از فعالیت این نهاد، هنوز هم برخی از مردم و گاهاً مسئولان به این واقعیت پی نبردهاند.
رئیس شورای اسلامی شهر حسنآباد افزود: از مهرماه سال گذشته پیگیر مشکلات آب شُرب منطقه بودیم و جلساتی نیز جهت بررسی مشکلات احتمالی تشکیل شد که مسئولانِ وقت ادعای عدم وجود مشکل را داشتند اما در حال حاضر مردم برای تأمین آب شُرب نیز با مشکل روبه رو میباشند.
زند کریمخانی سپس بیان کرد: در سالهای گذشته طرحی از سوی شهرداری و شورای اسلامی به منظور تأمین آب شُرب موردنیاز مسکن مهر ارائه شده که براساس آن شهرداری و شورا ملزم به اهدای زمینی به منظور اختصاص به مخزن تأسیسات جهت تأمین زیرساخت آب شدند که با وجود اختصاص این زمین هنوز هم عملیات ساخت تجهیزات اجرایی نشده است.
وی ادامه داد: در شهرک احمدیه بهش فشافویه، سازمان آب برای تأمین آب درخواست مساعدت مالی کرده بود که شهرداری مساعدت لازم را جهت تأمین هزینههای زیرساخت آب شهر لحاظ کرد، اما در آنجا نیز اقدامی صورت نگرفته است.
آژیر خطر کمآبی بیخ گوش خراسان رضوی/بارشهای پیاپی هم افاقه نکرد!مسئولان از نگاه جزیرهای در رفع مشکل کمآبی استان سمنان پرهیز کنندگلایه مردم زاهدان از افت فشار و کمآبی/ شرکت آب و فاضلاب: شهروندان از مخزن ذخیره استفاده کنند
رئیس شورای اسلامی شهر حسنآباد گفت: شهرک صنعتی شمسآباد نعمت بزرگی برای بخش فشافویه محسوب میشود، اما در حال حاضر شهرک صنعتی شمسآباد نیز در بالا دست چاههای تأمین آب شُرب شهر حسنآباد، 17 حلقه چاه جهت تأمین آب صنایع ایجاد کرده که نتیجه آن کاهش دِبی آب برای مصارف خانگی است.
زند کریمخانی با اشاره به عدم طراحی زیرساختهای موردنیاز برای احداث شهرک صنعتی بیان کرد: چاههای آب حسنآباد در سالهای گذشته عمق 70 تا 80 متر داشته اما در حال حاضر به دلیل خالی شدن سفرههای آب زیرزمینی در مصارف صنعتی عمق چاهها به بیش از 200 متر رسیده است.
وی افزود: در حال حاضر بیش از 20 واحد تصفیه آب در بخش فشافویه فعالیت دارند که در نهایت آب تصفیه شده در اختیار شهرک صنعتی قرار میگیرد و پساب آن نیز هدر میرود و برای تأمین سفرههای زیرزمینی مورد استفاده قرار نمیگیرد.
رئیس شورای اسلامی شهر حسنآباد تأکید کرد: جمعیت در شهر حسنآباد بیش از 70 تا 80 هزار نفر است که سازمان آب به آنها خدماترسانی میکند اما سرانه ثبت شده در شهر حسنآباد برای 40 تا 50 هزار نفر تعریف شده و جمعیت اتباع در هیچ یک از آمارها درنظر گرفته نشده است.
زند کریمخانی همچنین خاطرنشان کرد: امروز مردم فشافویه نیاز به آب آشامیدنی مناسب دارند که انتظار میرود هرچه سریعتر از سوی مسئولان ذیربط مورد توجه و اقدام قرار گیرد.
استقرار زندان تهران بزرگ در بخش فشافویه سبب کاهش سرانه آب مردم شده است
همچنین کریم رئوف بخشدار فشافویه نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به لزوم تسریع در روند تأمین آب شُرب در بخش فشافویه اظهار داشت: در حال حاضر مردم بخش فشافویه از اُفت فشار و قطعی آب رنج میبرند، اما با توجه به اینکه زندان تهران بزرگ نیز بخشی از سرانه آب مردم فشافویه را در اختیار دارد و زندانیهای تهران بزرگ نیز دارای حق و حقوق هستند، لذا جهت کاهش مشکلات، زندان تهران بزرگ باید از بخش فشافویه جدا شود.
وی با بیان اینکه اولویت فعلی آبرسانی به مردم بخش فشافویه است، افزود: جمعیت فعلی حسنآباد با توجه به زندانهای مستقر در این بخش و اتباع رسمی و غیررسمی باید در تعیین سرانههای خدماترسانی مورد توجه قرار گیرد.
بخشدار فشافویه ادامه داد: در شرایط فعلی سفرههای آب زیرزمینی بسیار کاهش یافته اما رفع این مشکل نیاز به همّت مسئولان در منطقه دارد، لذا باید طرحی جهت انتقال آب به رودخانه سیاب ارائه شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با ورود آب مدنظر به رودخانه سیاب مشکل چاههای منطقه، سفرههای زیرزمینی و به ویژه شهرک صنعتی شمسآباد نیز برطرف میشود.
گزارش از مریم باحور
انتهای پیام/220/ش