• امروز : شنبه, ۱۴ مهر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 5 October - 2024
کل اخبار 32617اخبار امروز : 0
2

۲۰ سال زمان برای رفع سوءتغذیه کودکان یمنی لازم است/ ۵۰۰ هزار کشته جدید در صورت تداوم جنگ تا سه سال دیگر/ ۸۰% از مردم یمن در وضعیت رسیدگی فوری و نیمی بدون غذای کافی هستند

  • کد خبر : 11584
  • ۱۲ آذر ۱۳۹۸ - ۲۰:۵۷
۲۰ سال زمان برای رفع سوءتغذیه کودکان یمنی لازم است/ ۵۰۰ هزار کشته جدید در صورت تداوم جنگ تا سه سال دیگر/ ۸۰% از مردم یمن در وضعیت رسیدگی فوری و نیمی بدون غذای کافی هستند

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۸ – ۰۰:۲۷ گزارش تکان‌دهنده از وضعیت مردم یمن/ ۲۰ سال زمان برای رفع سوءتغذیه کودکان یمنی لازم است/ ۵۰۰ هزار کشته جدید در صورت تداوم جنگ تا سه سال دیگر/ ۸۰% از مردم یمن در وضعیت رسیدگی فوری و نیمی بدون غذای کافی هستند هزینه اصلی سوء‌تغذیه و فقدان امنیتی […]

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۸ – ۰۰:۲۷

گزارش تکان‌دهنده از وضعیت مردم یمن/

۲۰ سال زمان برای رفع سوءتغذیه کودکان یمنی لازم است/ ۵۰۰ هزار کشته جدید در صورت تداوم جنگ تا سه سال دیگر/ ۸۰% از مردم یمن در وضعیت رسیدگی فوری و نیمی بدون غذای کافی هستند

یمن

هزینه اصلی سوء‌تغذیه و فقدان امنیتی غذایی در بلندمدت دیده می‌شود که کودکان امروز در رشد ذهنی و فیزیکیِ فردا دچار مشکل خواهند شد. تصور کنید ۱.۱ میلیون زن باردار در فقر غذایی به سر می‌برد.

سرویس جهان مشرق – پیشنهادهای جدید برای صلح، کاهش چند درصدی کودکانی که به رسیدگی فوری نیاز دارند، آزادی برخی زندانیان و به جریان افتادن گفتگوها از چندین کانال اولین نشانه‌های آب سرد بر آتش جنگ یمن است. اما این روند آن قدر کُند است که انگار جان و سلامت مردم یمن کمترین اهمیت را دارد.

کمیته بین‌المللی نجات که دفترش در آمریکا قرار دارد، در بیش از چهل کشور به رصد بحران انسانی در منازعات سیاسی و نظامی می‌پردازد و به روایت خودش در سال ۲۰۱۸ میلادی نزدیک ۲۴ هزار نفر در سراسر جهان را برای مراقبت از کودکان آموزش داده است، حالا در گزارشی پیش‌بینی های تکان‌دهنده‌ای در مورد آینده جنگ یمن منتشر کرده است.

در ابتدای گزارش آمده «حامیان بین‌المللیِ طرف‌های جنگ شامل بریتانیا، ایالات متحده و فرانسه در یک انتخاب قرار دارند و آنها می‌توانند از نفوذ دیپلماتیک فوق‌العاده خود برای تداوم بهترِ این تحولات استفاده کنند و مذاکرات به رهبری سازمان ملل را با حضور همه طرف‌ها کلید بزنند… یا اینکه فقط نظاره‌گر باشند در حالی که نیازمندی‌های بشردوستانه گسترش می‌یابد و مردم غیرنظامی یمن را در دور باطل وابستگی به کمک‌ها گیر می‌اندازد».

پیش‌بینی‌های نگران‌کننده

  • ۵۰۰ هزار یمنی دیگر در صورت تداوم وضعیت کنونی تا سال ۲۰۲۲ می‌میرند. ۳۰۰ هزار تن از این تعداد مرگ ناشی از گرسنگی یا کمبودهای بهداشتی و درمانی است. یمن اکنون میزبان بزرگترین جمعیتِ فاقد امنیت غذایی در جهان است. امروزه ۸۰% از جمعیت یمن (حدود ۲۴ میلیون) در وضعیت نیاز شدید به کمک‌های بشردوستانه قرار دارند و ۱۶ میلیون یعنی حدود نیمی از جمعیت کشور دچار سوءتغذیه شدید هستند که اگر فعالیت‌های بندری همچنان دچار اختلال شود و ذخایر غذایی در اختیار مردم قرار نگیرد، این جمعیت به مراتب بیشتر خواهند شد.
  • هزینه اصلی سوء‌تغذیه و فقدان امنیتی غذایی در بلندمدت دیده می‌شود که کودکان امروز در رشد ذهنی و فیزیکیِ فردا دچار مشکل خواهند شد. اگر روند کنونیِ بهبودِ کندِ اوضاع انسانی در یمن تداوم یابد، ۲۰ سال زمان خواهد برد که تازه سطح امنیت غذایی یمنی‌ها به پیش از دوران شروع جنگ باز گردد؛ بگذریم که در همان زمان نیز مملکت دچار مشکل بود و از فقیرترین کشورهای منطقه به شمار می‌رفت.

  • بیش از سه میلیون نفر در جنگ یمن آواره شده‌اند. زنان و کودکان ۷۵% از آوارگان جنگ یمن را تشکیل می‌دهند. زنان معمولاً به نفع خانواده خود از غذا می‌گذرند. ۱.۱ میلیون نفر از زنان باردار در یمن دچار فقط غذایی هستند و این به معنای حجم وسیع صدمات به آنها و جنین‌شان در سال‌های آتی است.
  • خشونت‌های مرتبط با جنسیت نیز در یمن نسبت به وضعیت قبل از جنگ، ۶۳ درصد افزایش یافته است و در حالی که ازدواج دختران زیر ۱۸ سال در آن زمان حدود ۵۰ درصد بود، اکنون این رقم به دو سوم آنها گسترش یافته است. طبیعتاً این افزایش نتیجهِ نیاز به حمایت از سوی مردان در شرایط تنگدستی و ناامنی بوده است اما به هر حال عمده این دختران نوجوان مجبورند تا آخر با همین مردان زندگی کنند.
  • برنامه جهانی غذا برای رساندن مواد غذایی به صورت دوره‌ای به ۱۲ میلیون یمنی در حال اجرا است اما مقادیر اعطایی کفاف اعضای خانواده را نمی‌دهد. اکنون دست کم ۱۶۰ هزار کودکِ زیر ۵ سال دچار سوءتغذیه شدید هستند و در صورتی که جنگ همین الان تمام شود، ۱۴ درصد از این افراد و ۱۷ درصد از کل جمعیت در سوء تغذیه مزمن خواهند ماند.

دانلود گزارش جدید کمیته بین‌المللی نجات در مورد تحولات انسانی یمن در آینده نزدیک

  • اگر جنگ تا ۵ سال بعد ادامه یابد، ۲۹ میلیارد دلارِ دیگر فقط برای کمک‌های بشردوستانه روی دست جهان هزینه خواهد گذاشت و تازه این کمک در شرایطی ممکن است مؤثر باشد و جلوی هزینه‌های بیشتر را بگیرد که واقعاً به دست مردم برسد؛ چیزی که در تداوم مخاصمات کنونی به طور کامل در دسترس نیست.
  • ۲۰۱۸ بدترین سال برای مردم یمن بود و این یعنی بهبودهای اخیر، فاصله زیادی از آن وضعیت ایجاد نکرده و ممکن است بواسطه هر نوع افزایش فشار بر مردم یمن، شرایط از آنچه هست بسیار بدتر شود.

جمع‌بندی

نویسندگان گزارش در نهایت پیشنهاد می‌دهند شورای امنیت که طرف‌های جنگ در آن عضویت دائم دارند، هر چه سریعتر برای یافتن راهی به سمت صلح و اجبار آن به طرف‌های درگیر تلاش کند. آنها از سپتامبر ۲۰۱۸ یاد می‌کنند که بعد از آنکه ۴۰۰ کودک یمنی تنها طی یک ماه کشته شدند، ایالات متحده و بریتانیا سریعاً به انصارالله اتهام زدند و اصلاً به مسئولیت سایر طرف‌های درگیر توجه نکردند. به نظر آنها این‌گونه موضع‌گیری‌ها طرف‌های درگیر را به توافق تشویق نمی‌کند.

در ادامه به انصارالله و دولتِ مورد حمایت سازمان‌های بین‌المللی پیشنهاد می‌شود مطمئن شوند در هیچ قلمرویی از یمن محدودیتی برای دسترسی مردم به ذخایر غذایی وجود ندارد. کمیته بین‌المللی نجات همچنین نگران است دولت‌های حاشیه خلیج فارس اکنون فقط برای تبرئه خود از پیامدهای جنگ در حال ارسال کمک‌های بشردوستانه باشند بنابر این از آنها می‌خواهد در صورت وقوع هر گونه صلح میان طرف‌ها، کمک‌های خود به مردم یمن را زیر نظر سازمان ملل ادامه دهند.

منابع

https://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/yemen-war-children-hunger-ceasefire-latest-a9229706.html

https://www.rescue.org/page/ircs-impact-glance

https://www.rescue-uk.org/sites/default/files/document/2102/thewardestroyedourdreams.pdf

لینک کوتاه : https://30news.ir/?p=11584

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.